dimecres, 14 de maig de 2014

El Septimino de Beethoven

Hi ha obres de grans compositors que arriben a ser conegudes per molta molta gent però en alguns casos es desconeix qui és el seu autor. Això passa per exemple quan una peça musical s'escolta de manera repetida en la televisió ja siga formant part d'un anunci publicitari o com a sintonia d'un programa de televisió. Fa ja un bon grapat d'anys els xiquets miraven uns dibuixos que, al mateix temps que els entretenia, els ensenyava moltes coses d'història. Els dibuixos es deien "Érase una vez el hombre". Aquesta sèrie de dibuixos tenia com a sintonia una melodia de Beethoven, que va ser adapatada i transformada per a poder ser cantada. A classe hem pogut escoltar tant la versió original com la sintonia dels dibuixos.
Ara ja no hi ha excuses per a no saber que l'autor d'aquesta obra és el gran Beethoven (1770-1827)
Amb aquesta obra els alumnes de 5é hem conegut una nova combinació rítmica: la corxera amb puntet i semicorxera, que dura una pulsació.
També per a estudiar alguns grups de cambra com el septet, formació molt flexible i que pot estar formada per diferents instruments. Nosaltres ens hem fixat en la formació necessària per a tocar el "Septet en mi bemoll major", també conegut com "Septimino".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada