diumenge, 24 de febrer de 2013

200 CENTENARI DE VERDI

Aquest any es celebra el 200 centenari de dos grans músics, Wagner i Verdi. Anirem coneixent a classe la música de tots dos compositors. Començarem per Verdi.....

AÏDA

Una de les seues òperes més famoses és Aïda. La història de Aïda té lloc a l'Egipte. En aquest 1r vídeo voreu com  un xiquet que es diu Verdi(sí, sí, com el compositor)  somia que és  Radamés, un valent capità que guanya la guerra contra Etiopia. Però a més de valent, té molt bon cor i  sap perdonar, per això li demana a l'emperador que allibere als presoners. L'emperador no sols li concedeix aquest desig, sinó que li dona la mà de la seua filla, o siga, vol que es case amb ella... estarà content Ramsés? 

                                                               Episodi complet
                                             Escoltem la marxa triomfal de l'òpera Aïda
 
 
LA TRAVIATA
 
En aquesta òpera la protagonista és Violetta, una dona que viu la vida alegrement sense preocupacions ni responsabilitats. Alfredo està enamorat d'ella però Violeta no vol saber res de nuvis, ella vol ser lliure. Però finalment Violetta s'acaba enamorant d'Alfredo, abandona la seua vida a la ciutat i se'n va a viure amb ell al camp.
Al pare d'Alfredo no li agrada Violetta com a núvia del seu fill i la convenç per a que l'abandone. Violetta torna a la ciutat i portar la vida d' abans.  Alfredo es queda molt trist. Passa el temps i Violetta es posa malalta. Alfredo acudeix a una festa a la que també ha acudit Violeta i vol venjar-se d'ella. Davant de tots la insulta i Violetta, que està molt dèbil, es desmaia.
El pare d'Alfredo es sent molt malament pel què ha fet i li ho confessa tot al seu fill, qui corre a veure a la seua estimada. Tots dos fan les paus i es confensen el seu amor però Violetta mor en els braços d'Alfredo aquella mateixa nit.
En aquest enllaç podreu llegir la història
 Un dels fragments musicals més importants d'aquesta òpera és  "el brindis" Si feu clic a la imatge podreu escoltar-lo, a mes podreu fer algunes activitats.
 
 
Ací teniu el mateix fragment musical d'abans però aquesta vegada els personatges són de carn i ossos
 
Podeu escoltar un altre fragment molt conegut en aquest curiós vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada