dissabte, 23 de juny del 2012

Els instruments africans

Dijous va tornar Samba a l'escola, aquesta vegada ben carregat d'instruments per a mostrar-los  a tots els xiquets de l'escola, tant als d'infantil com als de primària.
 Els instruments que va portar acabaven d'arribar del Senegal, el seu país, i és que, com ens va explicar ell, sols allí es confeccionen els autèntics jembés perquè creix l'arbre anomenat"dimbu". Els jembés és fan amb fusta de dimbu i de cap altre arbre més. Una altre fet curiós i molt bonic és que no es tala cap arbre viu per a extreure la fusta, sinó que sols s'utilitzen arbres que ja estiguen morts. En aquestos dos vídeos podeu escoltar a Samba explicant-nos alguns detalls sobre l'orígen,fabricació i ús del jembé.
 Samba ens explica com es toca el "dum dum" i ens fa una demostració.                                    Samba ens interpreta una cançó amb la col·laboració de David                                           Samba, David i la mestra d'anglès                            

En fi, espero que us haja agradat i hagueu aprés noves coses...

 Moltes gràcies a Samba per la seua col·laboració!!!

 I ja sabeu,si voleu aprendre a tocar el jembé, aquest estiu hi haurà un taller per aprendre'n o,  si voleu ,podeu esperar fins l'inici del proper curs, quan es reanudaran les classes que donen habitualment durant tot l'any. Si algú està interessat que m'ho diga i el posaré en contacte amb Samba.

3 comentaris:

  1. La veritat que sí Cris,Samba ens va comentar que els instruments acabaven d'arribar del Senegal... la pena va ser que, finalment, sols va vindre ell a tocar però igualment va estar bé!!!

    ResponElimina