dijous, 31 de maig del 2012

El jembé

Samba és un músic senegalés i mestre de jembé d'un dels nostres companys de 6é.  Hem tingut la sort  que ha volgut vindre a la nostra escola a explicar-nos unes quantes coses de la música africana i  dels instruments africans,  molt especialment del jembé.
En primer lloc, Samba ens ha explicat quins materials s'utilitzen per a construir el jembé (fusta, pell de zebra i cordes de cotó), de quin arbre s'extrau la fusta (dimbu), en quines ocasions es toca aquest instrument, etc. Samba ens vol explicar moltes coses més sobre el jembé i sap que en una sessió no hi haurà prou de temps així que es presta encantat a vindre un altre dia, carregat d'instruments de la seua terra i acompanyat d'altres músics. Nosaltres, estarem  encantats de tornar-lo a rebre  i escoltar les seues explicacions i la seua música  (jo, personalment, m'he quedat amb les ganes de conèixer eixa llegenda africana que dona nom al jembé... i vosaltres?).


David ens fa cinc cèntims d'allò que ha aprés a les classes de jembé (Pas d'elefant crec recordar que es deia aquest ritme)



 Ritme per acabar:

 

Samba ens fa una demostració:

3 comentaris:

  1. Hola xiques, si ara ha estat molt bé no vull ni pensar com serà quan Samba porte als seus companys amb ell ... estarà genial!!!!!

    ResponElimina