divendres, 20 de gener del 2012

"Ocells de paper"

Aquest any en el dia de la Pau, contarem la història d'una xiqueta que es deia Sadako i que va ser víctima innocent, com tantes i tantes altres persones , de la barbàrie de la guerra.
Sadako era un xiqueta japonesa que tenia dos anys quan va explotar la bomba atòmica sobre Hiroshima. A conseqüència de l'explosió moltes persones van morir i altres van enmalaltir greument, com Sadako. La xiqueta s'anava quedant sense forces i el seu pare, que no sabia com animar-la, li va explicar una llegenda tradicional japonesa. La història explica que si una persona arriba a fer mil pardalets de paper (orizurus) es compleix el seu desig. Així que Sadako, amb la ajuda del seu pare, va començar a realitzar els pardalets. Malauradament, la xiqueta va morir abans de fer-los tots.
Tots els anys, en memòria de Sadako, els escolars de Japó, envien a Hiroshima els seus pardalets de papers (orizurus), que són depositats al costat d'un momument que recorda a les víctimes.
Els alumnes del CEIP Ródenas amb els nostres pardalets de paper volem donar un missatge de pau i esperança, aquella mateixa esperança que el pare de Sadako va voler despertar en el cor de la seua filla.

Ací podeu vore un curtmetratge sobre Sadako.

2 comentaris: