Tertúlies musicals dialògiques

TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES DEL MES DE MAIG


 DATES  i OBRES A ESCOLTAR

3r A: 5 maig

3R B: 3 maig

Tots dos cursos han triat escoltar una aria que interpreta La Reina de la Nit, personatge de "La flauta màgica", una òpera molt famosa del compositor W.A. Mozart.

El dilluns 2 de maig les dues classes han d'aportar alguna informació sobre el compositor o sobre l'obra. D'aquella informació que troben explicaran allò que més els ha cridat l'atenció, unes quantes oracions, no cal més.

4t A i 4t B:  6 maig


Les dues classes han escollit O Fortuna, de l'obra Carmina Burana del compositor Carl Orff. Els alumnes tenen la lletra original, en llatí, i la seua traducció al seu quadern de tertúlies. Pot ser molt engrescador per a ells seguir la lletra mentre escolten la peça musical i fins i tot cantar-la.

 
 El dilluns 2 de maig les dues classes han d'aportar alguna informació sobre el compositor o sobre l'obra. D'aquella informació que troben explicaran allò que més els ha cridat l'atenció, unes quantes oracions, no cal més.

TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES DEL MES DE FEBRER


Les quatre classes de 2n cicle heu triat escoltar la mateixa obra musical. No havia passat fins ara i és que "El amor brujo" de Manuel de Falla ens ha captivat a tots. 
Us deixo el fragment escollit d'aquesta obra de Manuel de Falla, concretament la Danza ritual del fuego que és la que hem d'escoltar per a la propera tertúlia. A gaudir!!!!!!


SEGONES TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES PER AL MES DE GENER


Estimats alumnes, us deixo la selecció d'obres que hem triat per a les properes tertúlies i el calendari.

3r A: 11 de gener de 2016

 4t B: 15 de gener de 2016

Totes dues classes han triat escoltar:

 "L'hivern" ("Les quatre estacions") del compositor A: Vivaldi.


 4t A: 15 de gener de 2016

Obra a escoltar:  Concert per a piano i orquestra "L'emperador" de Beethoven.

 3r B: 18 de gener de 2016

Obra a escoltar : 1r moviment de "Scheherezade" del compositor Rimsky- Korsakov.

PRIMERES TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES MES DE NOVEMBRE


Els alumnes de 3r B  i 4t A ja han decidit quina obra musical van a escoltar, es tracta de la simfonia nº 9 ("Del nou món") del compositor Dvorak. Per a la tertúlia escoltarem el 4t moviment.

Ací us el deixo la interpretació de  l'Orquestra Filharmònica de Viena sota la direcció del director Herbert Von Karajan. Espero que la gaudiu molt!!


L'elecció dels alumnes de 3r A i 4t B ha escollit el concert per a flauta i arpa de Mozart, concretament escoltarem el 2n moviment.P.D: si continueu llegint més avall tindreu més informació sobre com es duran a terme les tertúlies.


Què són les tertúlies musicals dialògiques?Aquest curs, els alumnes de 3r i 4t de primària realitzarem tertúlies musicals dialògiques. Aquesta activitat està catalogada com una actuació educativa d'èxit (AEE).
A les tertúlies musicals s'escolta i es parla de música, i no de qualsevol, sinó de la milllor, de la que van crear els compositors més importants de la història de la música i que formen part del patrimoni cultural universal, obres de compositors com Beethoven, Mozart, Bach...

Tothom té la capacitat d'escoltar, d'emocionar-se i gaudir d'aquestes obres  i de compartir-ho amb els altres i això és el que farem a les tertúlies. Aquestes comencen amb l'escolta d'un fragment musical que prèviament també s'ha escoltat a casa. A continuació, cada xiquet expressa la seua opinió sobre la música (què li ha agradat o no i per què? Què li suggereix aquesta música? S'ha fixat amb alguns elements musicals com ràpid o lent? Hi ha pocs instruments o molts? Pot reconéixer el timbre d'algun? ...) . A partir de cada opinió la resta de xiquets poden intervindre si volen afegir alguna cosa o manifestar el seu acord o desacord però sempre respectant  el torn de paraula i els companys.

Hi podeu trobar més informació sobre les TMD la web http://utopiadream.info/ca/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada