dilluns, 24 d’octubre del 2011

L'origen de les "havaneres"

Les havaneres són cançons que van sorgir, com el seu nom indica, a La Havana (capital de Cuba). Els mariners espanyols que allí vivien sentien nostalgia de la seua terra i parlaven d'ella en les seues cançons. Quan els espanyols tornaren a Espanya van portar amb ells les “havaneres”.
En tot el Llevant i sobretot en Catalunya i Alacant, no hi ha festa on no es canten aquestes cançons. És mol típic cantar-les la nit de San Joan. Aquí a la nostra comarca, durant la nit més curta de l'any, també podem escoltar cançons com aquesta: "El canó de Palamós".



Flauta 4t: "Havanera"

Us deixo la cançó que hem començat  a tocar aquesta setmana: "Havanera". La teniu en versió completa (flauta + acompanyament instrumental) i en  versió play-back (sense flauta) .  És recomanable que les primeres vegades la toqueu  amb la versió completa ( recordeu: comenceu  amb la flauta a la barbeta) i quan ja la  domineu toqueu  amb la versió play-back.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Joc de memòria musical

M'agrada molt que em feu suggerències i em digueu quines coses us agradaria trobar al nostre blog. Nabil, de 6é A, em va comentar ahir que li agradaria jugar a algun joc de memòria musical... doncs ahí va!!!
 En aquest joc voreu com un graciós gosset va tocant diferents tecles del piano. Vosaltres haureu de repetir allò que ell toca. Poc a poc la cosa es complica i el gos toca més i més notes. Ja em comenteu com us va, bona sort i bona memòria!!!!

6é B toca "Tanabata"

Els  alumnes de 6é B no podien ser menys i aquí està la seua interpretació de la cançó tradicional japonesa "Tanabata".



diumenge, 16 d’octubre del 2011

2n i 3r cicle. Coneix les notes musicals amb l'aranya

Per a començar a jugar has de tocar l'aranya. Aquesta es mourà fins a situar-se en un lloc determinat del pentagrama i aleshores hauràs de triar quina nota  correspón a eixa posició.  Bona sort!!!


dissabte, 15 d’octubre del 2011

El clarinet

Els alumnes de 2n estem estudiant el clarinet: Sí, sí., el clarinet,l'instrument que toca Calamardo.


Coneixem les tres parts del clarinet: embocadura, tub i campana.



Us imagineu que el tub del clarinet fora una carlota i la campana una embut? Doncs sí, això és possible, mireu, mireu....



dimecres, 12 d’octubre del 2011

Els meus "artistes" de 6é

Aquest és el primer video que penjo al blog de les "actuacions" dels alumnes. Són uns 28 segons de música però darrere hi ha molt més temps d'estudi que pot passar desapercebut, però que fa que eixos 28 segons puguen existir.
Hi ha moltes coses que millorar (ja les comentarem a classe, no anem a trencar la "màgia" de la nostra primera actuació) però estic contenta, sobretot perquè m'ha semblat que estàveu orgullosos del vostre treball i que us agradava formar part d'un conjut de persones que s'unien per aconseguir un mateix fi. Enhorabona!!!


dilluns, 10 d’octubre del 2011

S'apropa la Castanyada

El temps passa molt de pressa, d'aquí no res ja podrem veure la Castanyera per l'escola...què us pareix que la rebem amb aquesta cançó? ah! i també hi ha que ballar-la. Anima't!!!!!!

divendres, 7 d’octubre del 2011

6é: Tanabata

Els alumnes de 6é estem treballant la instrumentació d'una cançó popular japonesa que es diu "Tanabata". Estem progressant molt bé i pròximament esperem poder mostrar-vos el resultat per ací. Per cert, si algun alumne ha extraviat la partitura pot veure-la i imprimir-la fent clic damunt d'ella (us eixirà una pàgina nova, fer clic on diu Tanabata.pdf)

                         

dijous, 6 d’octubre del 2011

5é Curs: La melodia

Acabem d'estudiar que la melodia fa referència a l'altura dels sons.En les cançons les notes pugen i baixen i van dibuixant una "línia melòdica". Cada cançó té una línia o dibuix melòdic diferent. En aquest joc podreu comprovar-ho i també jugar!!!


dimecres, 5 d’octubre del 2011

1r Curs: GREU I AGUT

Els alumnes de 1r estem treballant si un so és greu o agut i estem cantant la cançó "Senyor Greu i Senyor Agut".

Podeu escoltar-la i cantar-la aquí:




Juguem? Ajudeu al mag a col·locar les boles segons sonen agut o greu.






dilluns, 3 d’octubre del 2011

2n i 3r cicle: Les posicions de les notes a la flauta

Encara hi ha algun despistadet o despistadeta que no es sap alguna posició de la flauta... Suposo que ja sabeu que les podeu trobar al Piccolo  o a la fotocòpia que us vaig donar per apegar a la llibreta, però de totes maneres aquí teniu un persontage que us les mostrarà, fixeu-vos en els seus dits com van canviant de  posició i... a practicar !!!

2n Curs, cançó: "Córtame un ramito verde"

Els alumnes de 2n han cantat i tocat amb xil·lòfons la cançó " Córtame un ramito verde". Veritat que ja ens ix molt bé? Comprobeu el que heu aprés amb aquestes activitats.